Известување за колачиња

Ве молиме внимателно прочитајте го ова известување за колачиња бидејќи содржи важни информации за тоа кои сме и како ги користиме колачињата или слични технологии на нашите веб-страници. Ова известување за колачиња треба да се прочита заедно со нашето Известување за приватностkво кое е утврдено како и зошто собираме, чуваме, користиме и споделуваме лични податоци собрани преку вашата употреба на нашите Сајтови или на друг начин во врска со услугите што ги обезбедуваме, вашите права во врска со вашите лични податоци и за тоа како да контактирате со нас и надзорните органи во случај да имате поплака.

Кога се повикуваме на “Beko”, “ние” или “нас”, ние се повикуваме на Beko Balkans d.o.o. Beograd Beko Balkans d.o.o. Beograd и неговите придружни компании вклучени во обработката на вашите лични податоци. Ние сме исто така член на групацијата Arçelik Group. Повеќе информации за групацијата Arçelik Group можете да најдете на веб страната на Arçelik овде.

Ако имате прашања во врска со операциите за обработка на нашата матична компанија, Arçelik A.S., нивната политика за приватност може да ја видите овде.

Ова известување за колачиња се однесува на вашата употреба на нашите веб-страници на beko5.com, beko-mk.com (“Сајтовите”).

Низ нашите Сајтови може да вклучиме врски до веб-страници на трети страни, приклучоци и апликации. Овие други веб-страници на трети страни исто така можат да користат колачиња или слични технологии во согласност со нивните посебни известувања за колачиња. За информации за приватност во врска со овие други веб-страници на трети страни, ве молиме консултирајте се со нивните известувања за колачиња, како што е соодветно.

Колаче е мала текстуална датотека што се става на вашиот уред (на пример, компјутер, паметен телефон или друг електронски уред) кога ги користите нашите Сајтови. Датотека за колачиња е зачувана во вашиот веб прелистувач и ни овозможува на нас или на трето лице да ве препознаеме и да запомниме работи како што се вашите персонализирани детали или преференциите на корисникот. Тие исто така ни помагаат да дознаеме повеќе за тоа како ги користите и пристапувате до нашите Сајтови за да можеме да направиме подобрувања и да ги ажурираме одликите.

Колачињата можат да бидат „постојани“ или „сесиски“. Постојаните колачиња остануваат на вашиот персонален компјутер или мобилен уред кога се исклучувате, додека сесиските колачиња се бришат веднаш штом ќе го затворите веб-прелистувачот.

Ние користиме колачиња за да ни помогне да дознаеме повеќе за тоа како ги користите и пристапувате до нашите Сајтови. Овие колачиња ни овозможуваат да ги броиме посетите и изворите на сообраќај за да можеме да ги мериме и подобриме перформансите на нашите Сајтови. Тие ни помагаат да знаеме кои страници се најмногу и најмалку популарни и да видиме како посетителите се движат низ Сајтовите.

За дополнителни информации за нашата употреба на колачиња, вклучувајќи детален список на вашите информации што ние и другите може да ги собереме преку колачиња, видете подолу.

Колачињата што ги поставуваме на вашиот уред спаѓаат во следниве категории:

  • Строго потребни колачиња. Овие колачиња се потребни за Сајтовите да функционираат и не може да се исклучат во нашите системи. Тие обично се поставени само како одговор на вашите активности што води до барање за услуги, како што се подесување на вашите преференци за приватност, најава или пополнување формулари. Можете да го подесите вашиот пребарувач да ги блокира или да ве извести за овие колачиња, но тогаш, некои делови од Сајтот нема да работат. Овие колачиња не складираат никакви лични информации.
  • Колачиња за функционалност. Овие колачиња овозможуваат Сајтовите да обезбедуваат подобрена функционалност и персонализација. Нив може да ги поставуваме ние или провајдери на трети страни чиишто услуги сме ги додале на нашите страници. Ако не ги дозволите овие колачиња, тогаш некои или сите услуги може да не функционираат правилно.
  • Колачиња за перформанси. Овие колачиња нѝ овозможуваат да ги броиме посетите и изворите на сообраќај за да можеме да го измериме и подобриме работењето на нашите Сајтови. Тие нѝ помагаат да знаеме кои страници се најпопуларни, а кои најмалку популарни и да видиме како посетителите се движат низ Сајтовите. Сите информации кои овие колачиња ги црпат се собираат и се анонимни. Ако не дозволувате колачиња, ние нема да знаеме кога сте ги посетили нашите Сајтови и нема да можеме да го следиме нивното работење.
  • Колачиња за насочување. Овие колачиња може на нашите Сајтови да ги постават нашите рекламни партнери. Нив може да ги користат тие компании за да изградат профил на ваши интереси и да ви прикажат релевантни реклами на други страници. Тие се базираат на единствено идентификување на вашиот пребарувач и интернет уред. Ако не ги одобрите овие колачиња, ќе добивате помалку таргетирани реклами.

Сите колачиња опишани досега во ова известување за колачиња се „колачиња од прва страна“, што значи дека се поставени и контролирани од нас. Повремено, трети лица можат да постават колачиња на нашите Сајтови што ние не ги контролираме. Овие се нарекуваат „колачиња од трета страна“. Ова ќе се случи таму каде што, на пример, вклучивме вградена содржина на некои страници на нашите Сајтови. Кога посетувате страница со вградена содржина, третиот добавувач на услуги може да постави свои колачиња на вашиот веб прелистувач.

Ова исто така важи ако изберете да се поврзете со нашите сметки на социјалните медиуми со кликнување на едно од копчињата за социјални медиуми на нашите Сајтови, бидејќи овие веб-страници може да ви испраќаат колачиња.

Имајте предвид дека ние не ги контролираме овие колачиња и не можеме да пристапуваме до нив. До колачиња може да пристапува само страната што првично ги поставила. Затоа, треба да ги проверите веб-страниците на трети страни за повеќе информации во врска со овие колачиња. Наведовме некои од овие даватели на услуги подолу и вклучивме врска до нивните политики за приватност:

  • Google Analytics: Ние ја користиме Google Analytics за статистичка анализа. Google Analytics е услуга за веб-аналитика обезбедена одGoogle LLC., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94034, USA ("Google"). За информации за тоа како да ги деактивирате овие колачиња, видете на https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de/ или посетете ја врска https://marketingplatform.google.com/about/ за да добиете општи информации за Google Analytics и нејзината политика за приватност.
  • Колачиња за социјални медиуми: Овие колачиња ви овозможуваат да споделувате содржина на веб-страница со платформи за социјални медиуми (на пример, Фејсбук). Ние немаме контрола над овие колачиња бидејќи тие се поставени од самите платформи на социјалните мрежи. За повеќе информации во врска со политиката за приватност на Фејсбук, посетете ја врска https://www.facebook.com/about/privacy
  • Hotjar: Ние го користиме Hotjar за подобро разбирање на потребите на корисниците и за оптимизирање на оваа услуга и искуство. Hotjar е технолошка услуга која ни помага подобро да го разбереме корисничкото искуство (на пр. колку време поминуваат на кои страници, кои линкови избираат да кликнат, што сакаат и што не сакаат корисниците, итн) и ова ни овозможува да градиме и одржуваме ја нашата услуга со повратни информации од корисниците. За повеќе детали, видете ја Политиката за приватност на Hotjar со кликнување на оваа врска. https://help.hotjar.com/hc/en-us/categories/115001323967-About-Hotjar
  • Reevoo: Reevoo е платформа од трета страна која нуди рејтинг на производи и прегледи напишани директно од клиенти, овозможувајќи ни нам и на нашите клиенти да ги слушнеме мислењата на оние кои веќе ги купиле нашите производи. Погледнете ја политиката за приватност на Reevoo со посета на https://www.reevoo.com/pages/privacy_policy.

Можете да ги промените поставките на прелистувачот во секое време, така што колачињата да не се прифаќаат. Можете да дознаете повеќе за тоа како да блокирате колачиња со посета на http://www.allaboutcookies.org/. Ве молиме забележете дека ако целосно блокирате колачиња, многу веб-страници нема да работат правилно и некои функционалности на нашите Сајтови нема да работат воопшто.

Можете да управувате со вашите колачиња што ги поставува оваа веб-страница со кликање на копчето подолу:

Управување со колачиња + Листа на колачиња

Ако имате какви било прашања во врска со тоа како ги користиме вашите лични податоци или воопшто ова известување за приватност, ве молиме контактирајте не користејќи го ова формулар

Оваа верзија последен пат е ажурирана на 28.11.2021. Можеме да го менуваме ова известување за колачиња од време на време и кога ќе го направиме тоа, ќе ве информираме со ажурирање на овој дел.Copyright © 2024. www.grundig5.com