Obaveštenje o privatnosti sajta – brendovi za potrošače

Dobrodoši u kompaniju Beko. Ovo Obaveštenje o privatnosti opisuje kako prikupljamo, koristimo i delimo Vaše lične podatke, kako na mreži tokom korišćenja beko5.com, grundig5.com (“Sajtovi”) tako i van mreže. beko5.com, grundig5.com (“Sajtovi”) tako i van mreže. Preporučujemo da u potpunosti pročitate ovo Obaveštenje kako biste se uverili da ste potpuno informisani. Međutim, da biste olakšali pregledanje tih delova ovog Obaveštenja koji se odnose na Vas, podelili smo dokument u sledeće odeljke:

Imajte na umu da su naši proizvodi i usluge namenjeni osobama starijim od 16 godina.

Kada se pozivamo na “Beko”, “mi” ili “nas”, mi mislimo na Beko Balkans d.o.o. Beogradi njene povezane kompanije uključene u obradu Vaših ličnih podataka. Mi smo takođe deo grupacije Arçelik. Više informacija o grupaciji Arçelik mogu se naći na sajtu Arçelik-a ovde.

Ako imate pitanja o aktivnostima obrade podataka naše matične kompanije, Arçelik A.S., možete videti njenu politiku privatnosti ovde.

Ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako koristimo Vaše lične podatke ili pitanja uopšte za ovo Obaveštenje o privatnosti, kontaktirajte nas koristeći ovaj  obrazac.

  • Kada otvorite nalog kod nas.
  • Kada učestvujete u takmičenjima ili promocijama.
  • Kada odlučite da učestvujete u anketama koje Vam šaljemo.
  • Kada nas kontaktirate u vezi sa upitima ili žalbama.
  • Kada posetite naše sajtove i koristite svoj račun za kupovinu proizvoda i usluga. Kada posetite naše Web sajtove, takođe automatski prikupljamo informacije pomoću kolačića i sličnih tehnologija. Njima možete upravljati kada posetite naše sajtove. Za dalje informacije pogledajte naše Obaveštenje o kolačićima .
  • Kada nas kontaktirate za usluge nakon prodaje, kao što su servisne intervencije ili zamena proizvoda.
  • Kada kupite polisu plana popravki i nege ili produženu garanciju, prikupljaćemo lične podatke da bismo ih prosleđivali našim poslovnim partnerima radi upravljanja Vašom polisom.
  • Kada stupate u kontakt sa nama na društvenim mrežama - npr. gde ostavljate komentar ili upit na jednoj od naših stranica na društvenim mrežama.
  • Kada ste nekome drugome dali dozvolu da deli informacije sa nama, čuvaju se podaci o vama. Na primer, ako kupujete naše proizvode preko nezavisnih prodavaca ili ste pristali na kolačiće za oglašavanje ili analitiku trećih strana.
  • Kada popunite bilo koji obrazac, na primer kada registrujete svoj uređaj kod nas da bismo aktivirali garanciju za proizvod.
  • Takođe prikupljamo, koristimo i delimo objedinjene podatke kao što su statistički ili demografski podaci u različite svrhe. „Objedinjeni podaci“ se odnose na informacije koje bi mogle biti izvedene iz vaših ličnih podataka, ali koje neće direktno ili indirektno otkriti Vaš identitet, npr. objedinjeni podaci koji se odnose na sve posetioce naše web stranice.

Ako nam dostavite lične podatke trećih lica (kao što je situacija kada podnesete žalbu za proizvod člana porodice), morate osigurati da obavestite relevantnu treću stranu pre nego što podelite njihove lične podatke sa nama tako što ćete im pokazati ovo Obaveštenje o privatnosti, objašnjavajući da će se njihovi lični podaci obrađivati u skladu sa ovim Obaveštenjem o privatnosti i dobiti njihov pristanak, gde je to potrebno.

 

Kada u ovom Obaveštenju o privatnosti govorimo o “ličnim podacima”, to znači sve informacije koje se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim informacijama za Vašu identifikaciju.

Vrste podataka koje prikupljamo navedene su u nastavku:

  • Ako kupujete proizvod od nas ili imate onlajn nalog kod nas, možemo prikupiti sledeće podatke: Vaše ime, pol, adresu za obračun / dostavu, broj telefona, e-mail adresu, korisničko ime, podatke o plaćanju (uključujući podatke o kartici ).
  • Detalji Vaših marketinških preferencija, uključujući i to da li ste zadovoljni što delimo Vaše detalje sa bilo kojim nezavisnim partnerima.
  • Detalji o Vašoj interakciji sa nama kada nas kontaktirate putem naših call centara, na mreži ili na neki drugi način.

Na primer, tamo gde pozivate naše call centre možemo prikupljati marketinške informacije (kao što su informacije o Vašim navikama / preferencijama / ponašanju i druge informacije zabeležene u razgovorima sa vama), detalje žalbi ili komentara koje podnesete, detalje Vaše kupovine i svih proizvoda koji zahtevaju servisiranje (uključujući šifru proizvoda, pronađene nedostatke, popravke, maloprodaju i troškove produženih garancija) i informacije o Vašim ličnim okolnostima koje su relevantne za naše pružanje usluga. Ako zovete da biste zatražili zamenu proizvoda, takođe možemo obraditi Vaše podatke o plaćanju. Imajte na umu da se pozivi našim call centrima mogu snimati u svrhu kontrole kvaliteta.

  • Detalji Vaše istorije kupovine, uključujući model i serijski broj kupljenih proizvoda, maloprodajnog objekta (kada niste kupili proizvod direktno od nas) i datum kupovine. Takođe ćemo prikupiti gore navedene podatke za kontakt kada registrujete svoj proizvod radi naše garancije.
  • Podaci o platnoj kartici.
  • Detalji Vaše interakcije sa nama putem naših stranica na društvenim mrežama. Na primer, kada se raspitujete o našim proizvodima ili ostavite druge komentare na našem Facebook nalogu, možemo prikupiti taj komentar i sve lične podatke sadržane u tom komentaru (npr. Vaše korisničko ime na društvenim mrežama i bilo koje druge podatke profila povezane sa komentarom).
  • Kopije dokumenata koje nam dostavljate da biste dokazali svoju starost ili identitet tamo gde zakon to zahteva. Na primer, ako nam pošaljete zahtev koji se odnosi na Vaše lične podatke, možda će nam trebati dodatne informacije da bismo potvrdili Vaš identitet. Stoga ćemo obrađivati lične podatke sadržane u ličnim dokumentima koje ste odabrali da nam dostavite.
  • Informacije koje prikupljamo putem kolačića i sličnih tehnologija. Podaci koje prikupljamo automatski uključuju tip web pregledača ili mobilnog uređaja, Vaš operativni sistem, Vašu IP adresu, URL odredišne stranice i referentne web stranice, vreme i datum vaše posete Sajtovima i pojmove za pretragu koje koristite da biste došli do Sajtova. Za više informacija, pogledajte naše Obaveštenje o kolačićima.
  • Možda postoje okolnosti u kojima treba da obradimo osetljivije informacije o Vama, koje su poznate kao „posebne kategorije ličnih podataka“. Na primer, možemo prikupiti određene detalje o Vašem zdravlju (na primer, oštećenje vida ili sluha) kada vam rezervišemo popravke proizvoda, ako smatrate da će našim inženjerima biti potrebne ove informacije kada Vas posete radi obavljanja popravki.

Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti postoji nekoliko različitih razloga zbog kojih možemo prikupljati i obrađivati Vaše lične podatke. Oni uključuju:

Saglasnost. Ovde ste nam dali saglasnost za prikupljanje i obradu Vaših podataka u određenu svrhu. Na primer, tamo gde označite polje za pretplatu na naš e-mail bilten.

Izvršavanje ugovornih obaveza. U nekim okolnostima su nam potrebni Vaši lični podaci da bismo bili u skladu sa ugovornim obavezama. Na primer, ako kupite uređaj putem naših Sajtova, prikupićemo podatke o Vašoj adresi da bismo Vam poslali proizvod.

Ispunjavanje zakonske obaveze. Ako zakon to nalaže, možda ćemo morati prikupiti i obraditi Vaše lične podatke. Na primer, da biste dobili garanciju za proizvod koji ste kupili.

Legitimni interesi. Vaše lične podatke možemo obrađivati tamo gde je to neophodno za naše legitimne interese kao kompanije, kada to ne prevladava Vaše interese zaštite podataka i osnovna prava. Na primer, koristićemo Vaše podatke kada nas kontaktirate kako bismo odgovorili na Vaše upite, zahteve u vezi sa proizvodima (uključujući popravke / zamene proizvoda ili zahteve za povraćaj sredstava) i žalbe.

Ovaj odeljak Vam govori kako i zašto ćemo koristiti Vaše lične podatke i objašnjava zakonsku osnovu na koju se oslanjamo u svakom slučaju. Imajte na umu da ako odlučite da ne delite svoje lične podatke sa nama, možda nećemo moći da pružimo usluge ili proizvode koje ste tražili.

Tamo gde je to moguće, Vaše lične podatke obrađujemo u sledeće svrhe na osnovu naših ugovornih obaveza prema vama:

  • Da biste kreirali i upravljali svojim onlajn nalogom kod nas.
  • Da obradite sve porudžbine koje izvršite korišćenjem naših Sajtova, telefonom ili preko nezavisnih prodavaca. Imajte na umu da će Vaše podatke možda proslediti drugoj kompaniji radi isporuke proizvoda ili usluge koju ste naručili.
  • Da Vam se pruže usluga nakon prodaje, uključujući rezervisanje i popravke ili vraćanje proizvoda, obradu povrata novca, slanje rezervnih delova i dodatne opreme i obezbeđivanje garancije za proizvode koje ste kupili.
  • Da upravljate učešćem u bilo kojim takmičenjima ili promocijama na koje ste se prijavili i koje promovišemo mi i / ili naši poslovni partneri.

Tamo gde je to moguće, Vaše lične podatke obrađujemo u sledeće svrhe na osnovu Vaše saglasnosti.

  • Uz vaš pristanak, koristićemo Vaše lične podatke da bismo Vas obaveštavali o našim proizvodima i uslugama putem e-pošte ili telefona. Slobodno možete u bilo kom trenutku da onemogućite primanje marketinškog materijala putem bilo kog od ovih kanala.
  • Uz vaš pristanak, delićemo Vaše lične podatke sa našim nezavisnim povezanim kompanijama i partnerima tamo gde ste se odlučili za primanje marketinške komunikacije od njih.
  • Uz vašu izričitu saglasnost, obrađivaćemo posebne kategorije Vaših ličnih podataka radi rezervisanja poseta servisera i obavljanja popravki proizvoda.

Imajte na umu: Ako ste nam dali svoj pristanak, možete ga kasnije povući u bilo kom trenutku tako što ćete nas kontaktirati koristeći detalje navedene u delu „Kako nas možete kontaktirati“. To neće uticati na našu sposobnost da se oslonimo na Vašu saglasnost za bilo kakvu obradu koja se odvijala na osnovu toga pre nego što ste povukli saglasnost.

Tamo gde je to moguće, Vaše lične podatke obrađujemo u sledeće svrhe u skladu sa našim zakonskim obavezama.

  • Da Vam pošaljemo komunikacije u vezi sa uslugama koje su propisane zakonom ili su neophodne da bi Vas obavestili o ažuriranjima usluga koje Vam pružamo. Na primer, zakonski potrebne informacije koje se odnose na Vaše narudžbine, obaveštenja o opozivu proizvoda ili ažuriranja našeg Obaveštenja o privatnosti ili uslova i odredbi.
  • Da bismo Vam obezbedili garanciju za proizvod koji ste kupili.
  • Da bismo vam obezbedili popravku, povraćaj novca ili zamenu proizvoda koji ste kupili, zbog njegove neusaglašenosti ili u slučaju latentnih / skrivenih nedostataka.
  • Da bismo verifikovali Vaš uzrast ili identitet tamo gde zakon to zahteva.

Tamo gde je to moguće, Vaše lične podatke obrađujemo u sledeće svrhe na osnovu naših legitimnih interesa.

  • Da bismo obradili isplate i sprečili lažne transakcije.
  • Da odgovorimo na Vaše upite, zahteve povezane sa proizvodima (uključujući popravke / zamene proizvoda ili zahteve za povraćaj novca) i žalbe.

Imajte na umu da možemo čuvati evidenciju Vaše prepiske s nama kako bismo mogli da obavestimo o svim budućim komunikacijama i pokažemo kako smo komunicirali s Vama tokom celog procesa. Ove informacije takođe možemo koristiti za informisanje naše marketinške strategije, na primer beleženjem detalja o navikama, preferencijama i ponašanju kupaca prema određenim proizvodima i uslugama.

  • Da Vam pošaljemo zahteve za povratne informacije i ankete i sprovedemo istraživanje tržišta kako bismo mogli da poboljšamo svoje usluge i vršimo procenu zadovoljstva kupaca.
  • Da bismo kreirali Vaš profil pomoću podataka koje prikupljamo o Vama (kao što je opisano u naslovu „Koje vrste ličnih podataka prikupljamo?“) što bi pomoglo da personalizujemo naše proizvode i usluge i našu marketinšku komunikaciju sa Vama.
  • Da Vam dostavimo relevantan sadržaj web stranica preko naših Sajtova i da procenimo i razumemo efikasnost sadržaja koji vam nudimo.
  • Da bismo upravljali i zaštitili naše Sajtove (uključujući rešavanje problema, analizu podataka, testiranje, održavanje sistema, podršku, izveštavanje i hosting podataka).
  • Da bismo koristili analitiku podataka za poboljšanje naših Sajtova, sadržaja, marketinga i korisničkog iskustva.
  • Da bismo zaštitili naše poslovanje i Vaš nalog od prevara i drugih nezakonitih aktivnosti.
  • Da bismo zaštitili ili primenili naša zakonska prava, na primer odbranu naše kompanije u slučaju pravnih sporova.

Vaše lične podatke ponekad delimo sa trećim licima. Vrste trećih lica sa kojima delimo lične podatke opisane su u nastavku:

Druge kompanije iz grupacije Arçelik

Vaše lične podatke možemo deliti sa drugim kompanijama koje pripadaju grupi Arçelik, uključujući našu matičnu kompaniju Arçelik A.S. u Turskoj, koji Vaše lične podatke mogu koristiti u svrhe i na način koji je u skladu sa informacijama navedenim u ovom Obaveštenju o privatnosti. Konkretno, Arçelik A.S. obrađivaće neke Vaše lične podatke u svrhu analize i izveštavanja na globalnom nivou na osnovu svojih legitimnih interesa u razvoju poslovanja grupacije Arçelik i uz poštovanje lokalnih pravila i propisa. Arçelik A.S. može otkriti Vaše lične podatke trećim licima (kao što su pružaoci usluga, agenti i javni organi i institucije) tamo gde je to potrebno za Arçelik A.S. da zakonito obavlja svoje poslovne aktivnosti u skladu sa gore navedenim svrhama i prema zahtevima i dozvolama važećeg zakona.

Pružaoci usluga

Vaše lične podatke možemo otkriti kompanijama koje pružaju usluge nama i drugim članovima grupacije Arçelik.

Primeri vrsta pružalaca usluga sa kojima radimo uključuju:

  • IT kompanije koje upravljaju Sajtovima u naše ime,
  • Kompanije za dostavu, poput kurirskih službi, koje Vam dostavljaju naše proizvode,
  • Kompanije za direktan marketing koje nam pomažu u upravljanju našom komunikacijom sa Vama elektronskim putem,
  • Kompanije za korisničke usluge koje upravljaju našim call centrima,
  • Pružaoci usluga plaćanja koji upravljaju našim mrežnim plaćanjima tamo gde kupujete proizvode putem naših Sajtova i
  • Naša mreža inžinjera koji pružaju usluge popravki proizvoda i usluga koje ste kupili od nas.

Naši pružaoci usluga su dužni da Vaše lične podatke čuvaju u tajnosti i ne smeju ih koristiti u bilo koje druge svrhe osim za obavljanje usluga koje za nas obavljaju.

Treće strane kada to zahteva zakon

Vaše lične podatke možemo otkriti trećoj strani ako je neophodno u skladu sa zakonskom obavezom ili odlukom sudskog organa, javnog organa ili vladinog tela ili ako je otkrivanje neophodno radi nacionalne bezbednosti, sprovođenja zakona ili drugih važnih pitanja od javnog interesa.

Poslovni partneri

Vaše lične podatke možemo deliti sa našim poslovnim partnerima u njihove sopstvene svrhe ako je to neophodno za pružanje proizvoda i usluga Vama.

Vaše lične podatke takođe možemo proslediti trećim stranama u svrhe direktnog marketinga, ali samo tamo gde ste dali saglasnost kada ste dali svoje lične podatke.

Stručni savetnici

Lične podatke možemo otkriti stručnim savetnicima, poput advokata, revizora i osiguravača, po potrebi tokom profesionalnih usluga koje nam pružaju.

Treće strane u vezi sa poslovnom prodajom

Ako izvršimo prodaju ili prenos imovine ili smo na neki drugi način uključeni u spajanje ili prenos poslovanja / imovine, Vaše lične podatke možemo preneti jednoj ili više trećih strana kao deo te transakcije. Ako se dogodi promena u našem poslu, novi vlasnici mogu da koriste Vaše lične podatke na isti način kao što je navedeno u ovom Obaveštenju o privatnosti.

Ostale treće strane uz vaš pristanak

Takođe možemo da delimo Vaše lične podatke sa drugim trećim stranama kada pristanete na takvo deljenje.

Kada delimo Vaše lične podatke sa povezanim kompanijama ili drugim kompanijama sa kojima imamo ugovor (kao što je opisano u delu „S kim delimo Vaše lične podatke?“), te kompanije mogu se nalaziti van Evropskog ekonomskog prostora („EEA“), UK-a ili Vaše države, prema potrebi, u zemljama sa različitim zakonima o zaštiti ličnih podataka od zakona u Vašoj zemlji prebivališta. Konkretno, Vaši lični podaci mogu se preneti našim kompanijama iz grupe koje se nalaze u Turskoj, Arçelik A.S.

Ako prenosimo Vaše lične podatke izvan EEP-a, Ujedinjenog Kraljevstva ili zemlje Vašeg prebivališta, prema potrebi, preduzećemo korake kako bismo osigurali da Vaši podaci dobiju isti nivo zaštite kao da se obrađuju u EEP-u, Ujedinjenom Kraljevstvu ili Vašoj zemlji prebivališta, prema potrebi. Na primer, možemo uključiti standardne ugovorne klauzule koje je usvojila Evropska komisija u naše ugovore sa trećim stranama ili kompanijama iz naše grupe kako bismo bili sigurni da postoje zaštitne mere za zaštitu Vaših ličnih podataka. Molimo Vas da nas kontaktirate koristeći detalje u „Kako da nas kontaktirate“ za više informacija o konkretnim merama koje smo preduzeli.

Imajte na umu da Arçelik A.S. može dalje prenositi Vaše lične podatke trećim stranama koje se nalaze u zemljama koje ne pružaju adekvatan nivo zaštite podataka. Takvi transferi će se izvršiti u skladu sa važećim zakonima, uključujući, tamo gde je primenjivo, ugovorne zahteve utvrđene u standardnim ugovornim klauzulama.

Vaše lične podatke čuvaćemo samo onoliko dugo koliko je to razumno neophodno za svrhe navedene u ovom Obaveštenju o privatnosti i u skladu sa važećim zakonima. To može uključivati zadovoljavanje bilo kojih zakonskih, računovodstvenih ili izveštajnih zahteva.

Preduzećemo razumne mere predostrožnosti kako bismo zaštitili Vaše lične podatke od gubitka, zloupotrebe ili promene. Između ostalih mera, obezbeđujemo sigurnost Vaših ličnih podataka putem šifriranja, zaštite lozinkom i na drugi način ograničavamo pristup njima.

Nažalost, prenos informacija putem Interneta nije u potpunosti siguran. Iako ćemo se potruditi da zaštitimo Vaše lične podatke u skladu sa zakonom, ne možemo garantovati sigurnost Vaših ličnih podataka koji nam se prenose putem nesigurnih sredstava; svaki takav prenos ide na Vaš sopstveni rizik.

Trebalo bi takođe da nastavite da preduzimate mere kako biste zaštitili svoje lične podatke, kao što su izbegavanje upotrebe očiglednih ili predvidljivih korisničkih ID-ova ili lozinki, promena lozinki u redovnim intervalima, vodeći računa da niste otkrili svoje lozinke bilo kojoj drugoj osobi i da niste dali saglasnost trećoj strani za pristup Vašem korisničkom nalogu i ličnim podacima.

Imate sledeća prava u vezi sa Vašim ličnim podacima koje obrađujemo, pod uslovima utvrđenim u važećim zakonima:

  • da zatražite pristup Vašim ličnim podacima (poznat i kao „predmetni zahtev za pristup“) i određenim dodatnim informacijama o našoj obradi Vaših ličnih podataka kojima je ovo Obaveštenje o privatnosti namenjeno,
  • da zatraži ispravku netačnih ili nepotpunih ličnih podataka,
  • da zatražite brisanje Vaših ličnih podataka ili ograničenje obrade vaših ličnih podataka;
  • da uložite primedbu našoj obradi Vaših ličnih podataka;
  • da povučete bilo koji pristanak koji ste dali;
  • da pod određenim okolnostima zahtevate prenosivost podataka;
  • da uložite žalbu nadležnom nadzornom organu za zaštitu podataka, i
  • da osporite određene automatizovane odluke koje donosimo o Vama koje imaju pravne ili na drugi način slične posledice. Mi obično ne vršimo tako automatizovano donošenje odluka, ali ako to učinimo, jasno ćemo objasniti gde se takve odluke donose.

Da biste ostvarili svoja prava, kontaktirajte nas koristeći kontakt podatke navedene u delu „Kako da nas kontaktirate“.

Treće strane, čije web sajtove možete da posetite nakon što kliknete na link sa Sajtova, mogu imati manje stroge politike privatnosti. Nemamo kontrolu nad ovim smernicama i podstičemo Vas da pročitate njihove izjave o privatnosti pre nego što date lične podatke takvim web sajtovima.

Na našim Sajtovima koristimo kolačiće i slične tehnologije. Kolačić je mala datoteka koja se preuzima na Vašem uređaju kada pristupite web stranici na Sajtovima. Kolačić sadrži informacije o Vama i Vašoj poseti našim Sajtovima. Kolačići se široko koriste da web sajtovi rade, da bi se razlikovali jedinstveni korisnici i naučilo kako korisnici komuniciraju sa web sajtovima. Molimo pogledajte naše Obaveštenje o kolačićima za više informacija o tome kako koristimo kolačiće i slične tehnologije.

Postavke pregledača možete da promenite bilo kada, tako da kolačići neće biti prihvaćeni. Posetite http://www.allaboutcookies.org/ da biste saznali više o blokiranju kolačića. Imajte na umu da ako u potpunosti blokirate kolačiće, mnoge web stranice neće raditi ispravno, a neke funkcije na našim Sajtovima neće raditi uopšte.

Svojim kolačićima koje postavlja ovaj web sajt možete upravljati klikom na dugme ispod:

Upravljajte kolačićima + Lista kolačića

Nadzorna tela su nezavisna javna tela koja putem istražnih i korektivnih ovlašćenja nadgledaju primenu zakona o zaštiti podataka, pružaju stručne savete o pitanjima zaštite podataka i bave se žalbama podnetim zbog kršenja važećeg zakona o zaštiti podataka.

Uopšteno govoreći, glavni kontakt za pitanja zaštite podataka je Nadzorni organ u zemlji u kojoj je sedište kompanije / organizacije. Međutim, ako ta kompanija / organizacija obrađuje podatke u različitim zemljama ili je deo grupe kompanija osnovanih u različitim zemljama, taj glavni kontakt može biti nadzorni organ u drugoj zemlji.

Za zemlje EEA (Evropski ekonomski prostor) pronađite svoj Nacionalni nadzorni organ klikom ovde

Za Srbiju nadzorni organ možete pronaći ovde.

S vremena na vreme možemo promeniti i ažurirati ovo Obaveštenje o privatnosti. Sve promene u našem Obaveštenju o privatnosti biće objavljene na ovoj stranici. Obavestićemo Vas o svim materijalnim promenama ili dopunama ovog Obaveštenja o privatnosti i obezbedićemo Vam kopiju izmenjenog Obaveštenja o privatnosti korišćenjem Vaše e-mail adrese koja nam je dostavljena ili na bilo koji drugi odgovarajući način koji osigurava da budete obavešteni o bilo kakvoj promeni ovog Obaveštenja o privatnosti.

Ovo Obaveštenje o privatnosti je poslednji put ažurirano 28. juna 2021.



Copyright © 2021. www.grundig5.com